Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Αισώπου Παρα-Μύθοι στον "Μαγικό Αυλό"

Την Παρασκευή 27/4ο θίασος ΕΝ ΟΔΩ και οι Φύλακες της Φύσης έρχονται στο χώρο του σχολείου μας με μία άκρως διασκεδαστική, αφάνταστα χιουμοριστική αλλά και διαδραστική και διδακτική παράσταση, του Διδάκτορα περιβάλλοντος, Πανεπιστημιακού καθηγητή και συγγραφέα Αντώνη Γάκη, αποκλειστικά για τους μαθητές του "Μαγικού Αυλού"!

Μετά την θεατρική παράσταση θα δοθεί δώρο στο κάθε παιδί το αντίστοιχο παιδικό διδακτικό παραμύθι από τον συγγραφέα.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Ένα παραμυθένιο
μαγικό ταξίδι στις διδαχές των Μύθων του μεγάλου παραμυθά της Αρχαιότητας. Σε αυτό το μουσικοθεατρικό πάντρεμα επτά διαφορετικών μύθων συναντιούνται ο Μέρμηγκας και ο Τζίτζικας, οι Κότες και η Γάτα, το Ποντίκι και το Λιοντάρι, ο Ψεύτης Βοσκός, η κολοβή Αλεπού, η Χελώνα και ο Λαγός και το αλαζονικό Κοράκι, με την μοναδική πινελιά του συγγραφέα και θεατροπαιδαγωγού Δρ. Αντώνη Γάκη, που διασκεύασε τα αρχαία πρωτότυπα κείμενα και τα μετέφερε στη σύγχρονη παιδαγωγική τους διάσταση με σεβασμό και εκτίμηση στο αρχέτυπο κείμενο. Με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του θιάσου μας, τα ζώα του δάσους θα ζωντανέψουν μπροστά στα παιδιά και θα τα ταξιδέψουν στη χαρά και τη γνώση. Ο συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός Δρ. Αντώνης Γάκης, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας «ΕΝ ΟΔΩ», δραματοποιεί τα διδακτικά παραμύθια του με μόνο στόχο να ταξιδέψουν όπου υπάρχουν παιδιά, ώστε να προσφέρει Γνώση, όχι μόνο μέσα από την ανάγνωση, αλλά μέσα από την ζωντανή θεατρική εικόνα. Η εξοικείωση των παιδιών με την θεατρική τέχνη συνδυάζεται με την καλλιέργεια του πνεύματος, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

 Οι παραστάσεις του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δρ. Αντώνη Γάκη βασίζονται σε εκπαιδευτικές θεατρικές τεχνικές επινοημένες ώστε το θέαμα να ταυτίζεται με τον αυθορμητισμό, το αυξημένο ένστικτο των παιδιών και να ανταποκρίνονται επάξια στο κατεξοχήν πιο απαιτητικό κοινό που δεν είναι άλλο από τους μικρούς μας φίλους…