Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

.



Αγαπητοί γονείς, σας μεταβιβάζουμε την επιστολή του «Χαμόγελου του παιδιού»προς τον «Μαγικό Αυλό»:

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα, ημέρες χαράς και προσφοράς, ιδίως προς τα παιδιά. Πολλές οικογένειες, ωστόσο, αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά,  καταβάλλονται από θλίψη και έντονο άγχος και αγωνία για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα να προσφέρουν στα παιδιά τους όμορφες και αξιοπρεπείς γιορτές.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιεί και καλεί το σύνολο της κοινωνίας στην πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που διοργανώνει, για να περάσουν όλα τα παιδιά «Καλά Χριστούγεννα» αλλά και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους όλο το χρόνο και όχι μόνο τις γιορτές.
Μόνο μέσα από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Οργανισμού,  καλύφθηκαν την περσινή χρονιά 10.555 παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα! Από το σύνολο των οικογενειών, το 51% υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά, ενώ σε ποσοστό 84.1% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.
Φέτος η συμμετοχή όλων στην εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης θα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ, αφού ο αριθμός των παιδιών που έχουν ανάγκη είναι αντίστοιχα μεγαλύτερος από ποτέ. Οικογένειες που μέχρι «χθες» στήριζαν τον Οργανισμό μας, «σήμερα» έχουν οι ίδιες ανάγκες από στήριξη.
Ελάτε λοιπόν να συσπειρώσουμε δυνάμεις για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης για να κάνουν όλα τα παιδιά Χαρούμενα Χριστούγεννα!
ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

·       Γάλα εβαπορέ
·       Λάδι
·       Ρύζι
·       Όσπρια
·       Αλεύρι
·       Σάλτσα τομάτας
·       Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
·       Πουρές
·       Βρεφικές κρέμες
·       Βρεφικό γάλα
·       Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες 4-5 νούμερο, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα,
      κρέμες συγκάματος)
·       Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κλπ)
·       Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
·       Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)  
·       Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)


Όσοι ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε, τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται καθημερινά στον «Μαγικό Αυλό» μέχρι και την Κυριακή 20/12 και θα αποσταλούν στο Χαμόγελο του παιδιού (Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Χανιά) την Δευτέρα 21/12.
                                                                                         
                                                                                                    «Ο Μαγικός Αυλός»