Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανοιχτό μάθημα ψυχοκινητικής γυμναστικής


Για το παιδί δεν είναι σημαντικό το τρέξιμο αλλά το ότι τρέχει. Συναρπαστικό δεν είναι το άλμα αλλά το ότι πηδάει. Διασκεδαστικό δεν είναι η ρίψη αλλά το ότι πετάει κάποιο αντικείμενο. Αυτό που πραγματικά δηλαδή θέλει είναι
να παίξει και να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια στο παιχνίδι. Γι' αυτό, το μάθημα της Ψυχοκινητικής που δουλέψαμε όλο το χρόνο με τους μαθητές μου, θέτει το παιχνίδι στην υπηρεσία του παιδιού και προσβλέπει σε αυτό ένα μοναδικό μέσο ψυχοσωματικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Το πλαίσιο κίνησης του μαθήματός μας είναι το τρέξιμο, μέσα-έξω, άλματα, αιωρήσεις, κυλίσματα και η ανάπτυξη του σώματος στο χώρο (κιναίσθηση), αναπηδήσεις, ισορροπίες, παντομίμα καθώς και τη σχέση του κάθε μαθητή με την υπόλοιπη ομάδα (ομαδικότητα-κοινωνικοποίηση).
Μέσα από ασκήσεις yoga και ενόργανης, απλές σωματικές θέσεις, τα παιδιά ευθυγραμμίζουν και ενδυναμώνουν το σώμα τους ευχάριστα και αυθόρμητα ενώ με απλές τεχνικές αναπνοής, ασκήσεις παρατήρησης και συγκέντρωσης, τα παιδιά αναπτύσσουν ταυτόχρονα το νου, το σώμα και το συναίσθημα.
Αγαπητοί γονείς
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου σας περιμένουμε με πολύ χαρά να σας παρουσιάσουμε όλα αυτά που μάθαμε τη χρονιά που πέρασε!

-στις 6:00μμ  το τμήμα της κ. Κάλλιας και της κ. Γεωργίας
-στις 7.00μμ το τμήμα της κ. Κατερίνας
-στις 8.00μμ τα προνήπια (κ.Φάμπη) και το Νηπιαγωγείο