Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικές επισκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων, το τμήμα του Νηπιαγωγείου θα συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας "Παραμυθομπερδέματα με την Πιπιστρέλους και τη Μαυρεύμις"( για πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ) την Τρίτη 4/10
και το τμήμα των Προνηπίων την Τετάρτη 5/10 θα συμμετέχει στο:
Εκπαιδευτικό Πόγραμμα DINOSAURIA PARK
Τo  Dinosauria Park είναι ένα ειδικά
διαμορφωμένο θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους των δεινοσαύρων.Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, μαθητές και δάσκαλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το παρακάτω πρόγραμμα:
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ
Δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τις πληροφορίες που θα αποκτήσουν για την ανακάλυψη των κυρίαρχων της Γής, μέσα από την ξενάγηση στο καταπράσινο πάρκο και να διασκεδάσουν με τα διαδραστικά παιχνίδια που υπάρχουν σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία του πάρκου.
Αναλυτικά οι δραστηριότητες που καλύπτονται κατά τα διάρκεια της επίσκεψης είναι:
-Η παρατήρηση των εκθεμάτων στο μουσειακό  χώρο του Dinosauria Park όπου παίρνουν και τις πρώτες πληροφορίες για απολιθώματα (σκελετούς) δεινοσαύρων ώστε να συνεχίσουν την ξενάγηση τους.  
-Η ξενάγηση στο "ανεξερεύνητο "πάρκο των δεινοσαύρων από ειδικά εκπαιδευμένους δεινοσαυροξεναγούς όπου πλέον γίνεται ανάλυση των δεινοσαύρων (αναγνώριση φυτοφάγων – σαρκοφάγων και σε ποια  χώρα ανακάλυψης απολιθωμάτων) .
-Ακολουθώντας τα ίχνη των δεινοσαύρων, τα παιδιά οργανώνονται σε ομάδες για ένα επιμορφωτικό κυνήγι θησαυρού παρέα με τον παλαιοντολόγο του πάρκου
-Ο Δρ. Δεινοσαυρίδης  ξεναγεί τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν την ανατομία των δεινοσαύρων συγκρίνοντας το με το ανθρώπινο σώμα και βλέπουν τις διαφορές που υπάρχουν. Τέλος στο τμήμα της μαιευτικής κλινικής να παρατηρούν αυγά δεινοσαύρων και προσπαθούν να ανακαλύψουν αν όντως ζούν ακόμα ή αν υπάρχουν συγγενείς τους ανάμεσα μας!
-Στο "Fossil Lab" (τμήμα δημιουργικής απασχόλησης) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους απολίθωμα με πηλό .
-Τα παιδιά ολοκληρώνουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πραγματοποιώντας ανασκαφή στο ειδικά διαμορφωμένο σκάμμα του Dinosauria Park ώστε να ανακαλύψουν τον ΧΑΜΕΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ….


Μετά το πέρας του προγράμματος απονέμεται σε κάθε τάξη αναμνηστικό δίπλωμα από το Dinosauria University και τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν στον εξωτερικό – πιστοποιημένο παιδότοπο ακόμα και να έχουν κάποιο γεύμα από το καφέ εστιατόριο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις.                                                                              
Σας περιμένουμε για ένα προϊστορικό ταξίδι στο Μεσοζωικό αιώνα με τους επιβλητικούς δεινόσαυρους… 

*