Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου










Η έκλειψη του ήλιου στον "Μαγικό Αυλό"

Με αφορμή την ολική έκλειψη του ήλιου στις 20/3 "Ο Μαγικός Αυλός" γέμισε ήλιους και φεγγάρια, ζωγραφιές, θεατρικά παιχνίδια και πειράματα. 
Συζητήσαμε για το φαινόμενο αυτό με τα παιδιά και με βιωματικό τρόπο, με δραματοποίηση, με αναπαράσταση, πειράματα και εικαστική έκφραση ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τα αστρονομικά φαινόμενα.






Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση


Την Τρίτη 10/3 επισκεφτήκαμε το θέατρο, όπου παρακολουθήσαμε την διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση «Φατς και Ζβου»  που ενθουσίασε όλα τα παιδιά αλλά και τις δασκάλες
 


Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τα προνήπια στο γήπεδο του τένις!

 Το τμήμα των προνηπίων επισκέφτηκε το γήπεδο του τένις, όπου μας περίμεναν οι προπονητές και γυμναστές για να μας μάθουν κάποια πράγματα για το άθλημα αυτό.
 Τα παιδιά ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τους κανόνες του τένις, πάντα με παιγνιώδη τρόπο, και τους επισημάνθηκε η σημασία της άθλησης και της γυμναστικής γενικότερα για την υγεία μας.
Αλλά πάνω απ' όλα τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ και ενθουσιάστηκαν με τις δραστηριότητες στο γήπεδο με τις ρακέτες και τα μπαλάκια του τένις.
 Ευχαριστούμε πολύ τον προπονητή κ. Πατμανίδη και τους γυμναστές για την φιλοξενία και την οργάνωση των δραστηριοτήτων για τα παιδιά του "Μαγικού Αυλού"!